Forside /
22. marts 2017

18.000 skal i job

Der skal spares 4 milliarder på kontanthjælpen over de næste tre år, 18.000 borgere skal i arbejde og mindst 15.000 skal gøres jobparate, lyder det fra regeringen.

Skrevet af Ronja Pilgaard

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener,  man kan spare op mod fire milliarder kroner om året på kontanthjælpen ved at flytte 18.000 jobparate mennesker væk fra kontanthjælpen og over i job, skriver Berlingske. Det skal ske i samarbejde med kommunerne, og det samarbejde kan foregå enten ”kærligt eller kontant”, siger Troels Lund Poulsen:

– Vi er nødt til at have politiske initiativer klar, hvis ikke kommunerne formår at flytte flere. Det skal de, siger han til avisen.

Formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, Aalborg-borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), peger på, at en ny refusionsordning, der koster kommunerne penge, jo længere en kontanthjælpsmodtager forbliver i systemet, allerede har sat tommelskruerne på kommunerne. Han mener, ministeren går for langt, når han truer med politiske initiativer, hvis ikke kommunerne får flere folk i arbejde.

– Kæden hopper lidt af, for vi har allerede i dag de største incitamenter for at få folk i arbejde. Både økonomisk men også menneskeligt, siger Thomas Kastrup-Larsen.

– Vi vil gøre alt, hvad vi kan. Men at få folk i arbejde er en fælles udfordring. Tænker man på Christiansborg, at nu har kommunerne aben, er det i mine øjne ikke seriøst, siger han til Berlingske.

Socialrådgivere: Kreative kommuner kan få flere i arbejde
Ifølge Dansk Socialrådgiverforening er der lige nu potentiale for at kommuner kan få flere i arbejde. Der er stor forskel på, hvor godt kommunerne formår at få arbejdsløse tilbage ind på arbejdsmarkedet. I kommuner som Hjørring og Silkeborg ser man eksempelvis særligt gode resultater, forklarer Dansk Socialrådgiverforening. Derfor tror foreningen også på, at der er et uudnyttet potentiale for at få flere folk i arbejde ude i kommunerne.

– Vi har en situation nu, hvor der er flere jobåbninger på arbejdsmarkedet, end der har været i lang tid, så der er et potentiale, siger formand Majbrit Berlau.

Af et svar til Folketingets Beskæftigelsesudvalg fremgår det, at den årlige gevinst ved, at 20.800 kontanthjælpsmodtagere får fuldtidsarbejde er på 4,2 milliarder kroner.

Troels Lund Poulsen medgiver, at næppe alle de 18.000, som er målsætningen, bliver fuldtidsbeskæftigede, men der vil under alle omstændigheder blive frigjort et stort milliardbeløb, understreger han.

Kunne du lide det, du læste? Skriv dig op til vores daglige nyhedsbrev her

Bæredygtig Business

/

Udvikling

Gellerup ad nye stier
Ghetto. Smag på ordet. Vend det i tankerne, og prøv at spørge dig selv, hvad en ”ghetto” egentlig er. Spørgsmålet er, om den overhovedet findes.

Bæredygtig Business

Mondragon- en global socialøkonomisk kæmpe
Verdensomspændende kooperativ med rødder i Spanien har økonomisk og social succes.

Værktøjskassen

Forskning: mål din virksomheds sociale effekt

Værktøjskassen

Gode penge på dagsordenen i England

Bæredygtig Business

Ny aftale om elbiler skal sætte strøm til salget

Udvikling

Ny database over social innovation i Europa

Bæredygtig Business

Kultur giver kontant succes

Politik

/

Udvikling

Kongelig kasse til socialøkonomiske virksomheder

Bæredygtig Business

/

Udvikling

Fremtidens boliger til hjemløse og studerende

Bæredygtig Business

Skrald får ofte nyt liv

Politik

Kontanthjælpen er den mest upopulære velfærdsydelse

Udvikling

Vestligt genbrugstøj ødelægger afrikas tøjindustri

Politik

/

Udvikling

Den Europæiske Socialfond fylder 60 år

Politik

Minister: Det er helt efter bogen

Politik

Faderrollen er afgørende for lavtuddannede

Bæredygtig Business

København stopper ekstern kontrol af social dumping

Bæredygtig Business

Lederne investerer millionbeløb i socialøkonomisk virksomhed

Udvikling

Kronisk syge presser kommunekasserne

Bæredygtig Business

Funder plejecenter får ledige i job

Bæredygtig Business

/

Politik

Mere IT-sikkerhed giver Danmark erhvervsfordel